För dig som har egen häst

Sommaren är en härlig årstid att ha en häst. Du behöver inte längre sitta och frysa när du är ute och rider, och du behöver inte vandra runt i en lerig hage.

Envisa insekter

Nu kommer säsongen där hästen blir fullständigt attackerad av flugor, hästbromsar och mygg. Tänk att hästbromsar älskar värmen och dessutom kan dom flyga upp mot 60 km/h. Nackdelarna är dock inte lika många som fördelarna med att ha häst under sommaren. Tur är väl att det är svalt i ridhusen, om det är där du har din häst. Annars är det främst på kvällarna som det är svalt nog att rida ut. Ta en titt online, det finns både flugtäcken, flugmedel och ännu mer som gör dig och din häst redo för sommaren.

Bada med din häst

Tänk vad härligt att rida ut vid en sjö. Kanske vågar du bada med din häst, dock är det många hästar som är rädda för vatten. Eller så bor du inte i närheten av en sjö. Dock kan det vara lika härligt att tvätta din häst efter den kalla vintern och allt smuts som letat sig in i pälsen. Varning för att din häst kommer att vilja rulla sig efteråt, så förhoppningsvis har du en gräshage.