Se till att din hund har det bra

Hunden – människan bästa vän och trogna följeslagare. Så vad ska du tänka på för att hjälpa just din hund att må bra? Det sägs att tre ting är avgörande för oss människor och vår hälsa: rätt diet, tillräcklig motion och god sömn. Precis detsamma gäller för hunden.

Smakande och näringsrikt foder

Hundar är individuella varelser och maten behöver följaktligen passa din hunds behov. Alltså ska du gärna välja mat baserat på hundens aktivitetsnivå, vikt, rasegenskaper, ålder och möjliga allergier. Ju bättre kvalitet på fodret, desto bättre mår hunden. Ett bra tecken du kan följa är en väl fungerande och lagom tarmfunktion.

Lek och motion

Vilken drift styr din jycke? Både rasens egna särdrag och den rasgrupp hunden tillhör ger upplysning om hundens behov av lek och motion. Exempelvis apporterande hundar som labradorer älskar att springa efter bollar och frisbeen. Dvärghundar som chihuahua och shih tzu gillar uppmärksamhet och lek med pipande, prasslande bollar. Särskilt viktigt är även här leksakernas kvalitet och hållbarhet.

Sist men inte minst

Det finns faktiskt fler fördelar än nackdelar med egen liggplats för din hund. Hunden kan nämligen bära på ohyra och lort som är skadligt för dig. Ta en titt på nätet för inspiration gällande bädd, sysselsättning och föda för just din kära vovve.

CategoriesOkategoriserade